Omloop der Kempen 2021 damesploeg eindelijk weer koers

Omloop der Kempen 2021 damesploeg eindelijk weer koers

De damesploeg van JvR de Batauwers stond zaterdag 3 juli 2021 aan de start in de Omloop de Kempen, de eerste wedstrijd in de Topcompetitie over 117 kilometer.

Door de corona-periode heeft onze damesploeg nog bijna geen wedstrijden kunnen rijden. Vorig week heeft de ploeg haar eerste wedstrijd van het jaar gereden in Marbais in Wallonie. Op een heuvelachtig parcours en met een sterk deelnemersveld konden de dames zich prima handhaven. Dieske moest helaas voortijdig de koers verlaten door een kapotte voorrem. In haar eerste wielerwedstrijd ooit liet ze zien een goede aanvulling te zijn voor de ploeg. In een hektische sprint werden lse 10de en Iris 11de. Dorien eindigde als 23ste, Lora 48ste en Lisa 55ste.

Afgelopen zaterdag stond de Topcompetitie Omloop der Kempen in Veldhoven op het programma. Door de regen was het parcours spekglad geworden. Lisa was al snel betrokken bij een valpartij waarbij ze te veel achterstand opliep om terug te keren bij het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde zaten de overige 5 rensters nog in het peloton en maakte kans op een goede klassering. Vervolgens sloeg het noodlot toe en werden Dorien en Iris Hoog Antink meegenomen in een valpartij. Alle 5 de rensters wisten wel de finish te bereiken met daarbij een mooie 20 plaats voor Ilse Miltenburg en een 45ste plek voor Lora Bonthuis. De wedstrijd werd gewonnen door Maike van der Duin die uitkomt voor de Britse ploeg Drops-le Col.

De volgende wedstrijd is op 18 juli in Limburg.