In memoriam Hans van den Hengel

In Memoriam – Hans van den Hengel, een icoon van het jeugdwielrennen.

Jeugdwielrennen en Hans van den Hengel waren heel lang bijna synoniem. Hans is altijd erg begaan geweest met het jeugdwielrennen. Eerst bij wielrenvereniging Jan van Riebeek uit culemborg en later bij de fusie vereniging JvR de Batauwers uit Tiel.
Hans verzorgde heel lang het jeugdwielrennen en ondersteunde jeugd (en ouders) bij trainingen en ook bij wedstrijden. Hierbij ontwikkelde Hans een geavanceerd systeem waarin hij de vorderingen van heel veel jeugdrenners precies bij hield. Zijn kennis over de jeugdrenners was dan ook fabuleus.

Daarnaast organiseerde hij zeer toegankelijke wedstrijden in het district midden waaraan iedereen mocht deelnemen. Enkele jaren geleden is Hans met de organisatie gestopt waarna KNWU midden het heeft overgenomen en de competitie naar hem is vernoemd.

Ook als microfonist was Hans bij vele wedstrijden van de partij. Door zijn kennis van de jeugdrenners kon hij extra goed verslag geven van de wedstrijden.
Voor zijn vele inspanningen in de wielersport heeft de KNWU Hans geëerd met het Gouden Wiel.

Met het overlijden van Hans (september 2017) rest ons mooie herinneringen.  De vele reacties op het Facebook bericht van zijn overlijden geeft aan wat voor groot wielericoon Hans geworden is.

Hans van den Hengel bij profronde Tiel waarbij hij "oude jeugd" Lars Boom wederom ontmoet
Hans bij profronde Tiel waarbij hij "oude jeugd" Lars Boom wederom ontmoet

Het artikel over Hans van den Hengel zijn overlijden zoals op Facebook geplaatst waarin de commentaren voor zichzelf spreken