Dutch Food Valley Cycling Team

Fotograaf: Marijn Vink

Geplaatst door Dutch Food Valley Cycling Team op zaterdag 3 maart 2018

Ook voor Beloften / Elite renners heeft JvR de Batauwers interessante mogelijkheden, namelijk de Dutch Food Valley Cycling Team.

Het team is opgericht omdat de regio veel wielertalent voortbrengt echter een opleidingsploeg om prof te worden bestond nog niet. De individuele verenigingen in de regio hebben niet de mogelijkheden om zelfstandig een belofte / elite team te ondersteunen.  De Dutch Food Valley Cycling Team fungeert als opleidingsteam voor elite- en beloftewielrenners die de ambitie hebben de opstap te maken naar continentale teams  (zoals het Tielse Metec)

Het is een prachtige mix van jong talent en routine waarin ook verschillende culturen samen worden gebracht. Het Dutch Food Valley Cycling Team rijdt zowel een nationaal als een internationaal programma van klassiekers, meerdaagsen en etappekoersen.

Alle renners krijgen daarin hun kansen want het gaat  om goede begeleiding en talentontwikkeling ondersteuning . Het is de doelstelling van Dutch Food Valley Cycling Team om in 2019 of 2020 in de Topcompetitie te zitten.

Het team bestaat uit wielertalenten van vijf wielerverenigingen uit de regio: AXA Valleirenners (Veenendaal), JvR De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen), RETO Arnhem (Arnhem) en W.V. Ede (Ede).  Lidmaatschap van JvR de Batauwers maakt deelname aan de Dutch Food Valley Cycling Team mogelijk.

Zie ook https://www.facebook.com/search/str/dutch+food+valley+cycling+team  en   dit artikel bij omroepgelderland