Wielrennen

Het suizen van de wielen…. , de snelheid voelen in de bochten…., het wurmen door het peloton …., het afmaken in de sprint…., het tactische ploegen spel …., het vechten tegen de chrono….  Dat zijn maar een paar voorbeelden waarin mensen de kick van het wielrennen vinden. Bij JvR de Batauwers ondersteunen wij talentontwikkeling graag opdat jij jouw kick beleeft in het wielrennen.

Als fietsen alleen niet meer genoeg is, dan is JvR de Batauwers de club om eens bij te komen kijken. JvR de Batauwers is de wielervereniging uit de Wijde Betuwe regio en Maas en Waal regio vanwaar leden met plezier en op eigen niveau competitief met wielersport bezig zijn. Daarbij hebben zij aandacht voor een ieder en oog voor de persoon zoals die is (ongeacht behaalde prestaties). Zij stimuleren en helpen elkaar om het beste uit elkaar te halen.

De club heeft een lange geschiedenis, zowel in het jeugdwielrennen, de nieuwelingen en junioren als bij de senioren. Vanaf 7 jaar kun je beginnen bij de wielersport trainingen. Wedstrijden beginnen vanaf het jaar dat je 8 wordt. Het mooie aan wielrennen is dat je dit je hele leven lang kunt blijven doen, zolang je gezond blijft. En daar helpt wielrennen zeker aan mee! Of je nu op club-, regio- of landelijk niveau fiets, op de weg of in het veld, er zijn mogelijkheden genoeg voor fietsplezier. Dus als fietsen alleen niet meer genoeg is, kom dan eens kijken en fiets eens mee op een racefiets.

Aanbod

Sportief beidt JvR de Batauwers diverse mogelijkheden voor wegwielrennen en het veldrijden (cyclo cross). De vereniging is wedstrijdsport gericht maar de basis is het bevorderen van sporttalent en het beleven van fietsplezier, zodat de sport leuk blijft. De training en begeleiding gaat uit van de Long Term Athlete Development concepten en kenmerkt zicht als volgt: Voor de jeugd geldt vooral plezier hebben terwijl ze techniek en stuurvaardigheden wordt aangeleerd, de nieuwelingen leren te trainen , wat de junioren betreft gaat het om te trainen om te presteren en bij de beloften staat het ontwikkelen richting de elite centraal. Doel blijft dat sportieve prestaties pas ontstaan als er plezier in de sport bestaat. Bij de ondersteuning geldt oog voor eenieder, ongeacht behaalde sportieve prestaties.

Sportief programma (zowel voor jongens als meisjes)

 • Jeugd
  De trainingen voor de jeugd zijn op het club parcours. De oudere jeugd rijdt ook – onder begeleiding van trainers – op de openbare weg. Gedurende het seizoen vindt doorgaans een ’trainingskamp’ plaats.
 • Nieuwelingen (m/v)
  In de winter en het voorjaar is er een gezamenlijke opbouw naar het wegseizoen en de Midden Nederland voorjaarscompetitie. Daarbij  wordt ook een trainingsweekend in (vaak) Limburg gehouden. Clubtrainingen worden op dinsdag en donderdag verzorgd. Daarnaast kan deelgenomen worden aan de woensdagavond competitie.
  De renners die genoeg trainen kunnen deelnemen aan de landelijke Klassieker wedstrijden.
  In het najaar en de winter wordt het veldseizoen aangedaan. Wie daar niet in meedraait kan op het verlichte parcours op de weg blijven trainen. Vanuit het samenwerkingsverband met Metec TCK continental team uit Tiel, of vanuit DutchFoodValleyCyclingTeam  krijgen de nieuwelingen ondersteuning m.b.t. informatie over trainen, voeding en fietsverzorging.
 • Junioren (m/v)
  Ook de junioren bouwen gezamenlijk op naar het wegseizoen en de midden Nederland voorjaarscompetitie en hebben een trainingsweek in (meestal) Limburg. Clubtrainingen worden op dinsdag en donderdag verzorgd. Wielrenners met een ander training schema nemen deel op de woensdag avond competitie.  De renners die genoeg trainen kunnen deelnemen aan de landelijke Klassieker wedstrijden. Waar mogelijk worden ook enkele Belgische en of Duitse internationale wedstrijden aangedaan.
  In het najaar en de winter wordt het veldseizoen aangedaan. Wie daar niet in meedraait kan op het verlichte parcours op de weg blijven trainen. Daarnaast krijgen ook de junioren ondersteuning vanuit het Metec TCK continental team of vanuit de DutchFoodValleyCyclingTeam  .
 • Beloften/Elite
  Om beloften en elite te ondersteunen in hun talentontwikkeling is JvR de Batauwers onderdeel van het Dutch Food Valley Cycling Team. Dit biedt de mogelijkheden voor een mooi sportief programma (in binnen- en buitenland) waarbij vooral ingezet wordt op de begeleiding.
  Voor de vrouwen heeft JvR de Batauwers in 2020 een eigen vrouwen belofte/elite vrouwen team opgezet waarbij deelname aan de BeneluxCompetitie de opzet is.
 • Senioren – wedstrijd
  De renners die niet wensen of kunnen doorstromen naar de semi-professionele niveaus vinden bij JvR de Batauwers volop mogelijkheden om te trainen en wedstrijdsport te beleven.  Uiteraard zijn de Woensdag avond lente en zomeravond competitie en in het najaar en winter de vrije trainingsmogelijkheden op de woensdag.
  Tevens organiseren we meerdere keren per jaar 50+, 60+ en 70+ wedstrijden in samenwerking met VVBN
 • Senioren –  prestatie gericht
  Voor wie geen KNWU wedstrijden wil rijden maar wel zichzelf sportief wil verbeteren en meten tegen andere organiseren we de Woensdag avond lente en zomeravond competitie.
  In het najaar en winter bieden we vrije trainingsmogelijkheden aan op de verlichte baan op woensdag avond
 • Vrouwen
  Bij JvR de Batauwers zijn al lang vrouwen te vinden die wielrennen leuk vinden. Samen met mannen beleven zij doorgaans de trainingen en uiteraard nemen we deel aan de Klassieker wedstrijden. In 2020 heeft JvR de Batauwers een Elite/Beloften vrouwen team opgestart. Maar wie daar niet in mee kan vind wielren mogelijkheden op de training avonden en op de woensdagavond competitie.