MTB

Het Mountainbiken (MTB) is een mooie sport waarbij interval belasting, snelheid en behendigheid moet worden gecombineerd. Bij JvR de Batauwers zijn leden te vinden met veel passie voor de MTB.  Ook enkele jeugdleden rijden regelmatig MTB wedstrijden. Voornemens bestaan om een specifieke MTB (jeugd) groep op te zetten maar dit is nog niet van de grond gekomen. De acties om onze nieuwe accommodatie te realiseren hebben het nog niet mogelijk gemaakt een MTB groep op te starten. Een datum waarop dit wel gaat gebeuren is nog niet vastgesteld.

Zoals vermeld hebben we wel enkele jeugdleden die aan MTB wedstrijden deelnemen. Zij volgens bij ons de weg trainingen in de zomer en de veldtrainingen in de herfst/winter. De fietsbeheersing ervaringen opgedaan uit het veldrijden combineren ze met de conditionele trainingen van het wegwielrennen. Als je deze benadering leuk vindt ben je van harte welkom bij onze vereniging.

Richt jij je echter puur op het MTB  en wil je niet wachten totdat wij een MTB groep draaiend hebben , dan hierbij de volgende informatie specifiek voor jeugd MTB:

  • Deelnemen aan jeugd MTB wedstrijden kan met een KNWU wedstrijdlicentie. Kan ook via onze vereniging
  • Tevens is een Mylaps chip nodig.. Die kan je huren via Mylaps.com of per keer bij de wedstrijd (10 euro)
    (neem de pro chip) en vermeld die op je leden profiel bij MIJN KNWU website
  • Verdere informatie over de MTB jeugd competitie staat op
    Uiteraard helpen wij onze leden op mtb pad te geraken.