Training visie

Vanuit plezier ontstaan sportieve prestaties

training op oude locatie.

Bij JvR de Batauwers is ons uitgangspunt dat plezier nodig is om blijvend sportief vooruit te kunnen komen. Maar plezier wordt verschillend beleeft en dit vereist daarom een andere aanpak  naar gelang van leeftijd en doelstellingen van de leden. Voor iemand die net begint met wielrennen is de ondersteuning en training heel anders dan iemand die al een paar jaar fiets en vooraan in het peloton wedstrijden fiets.  En de meer ervaren renners die een 70+ km lange klassieker wedstrijd wil uit fietsen zal anders moeten trainen om het plezier van die wedstrijd te beleven.

Naar gelang van leeftijd en prestatie niveau wordt dus de training opzet en begeleiding aangepast. Zie de verschillende categorie pagina’s op deze website om nader indruk te krijgen van de benadering per leeftijdcategorie / groep.: Jeugd, nieuwelingen junioren, beloften/elite,  senioren.  Afhankelijk van de achtergrond van de leden in een leeftijdsgroep kan in overleg de benadering worden aangepast. Oog voor eenieder immers.

De uitgangspunten bij de training zijn de Long Term Athlete Development concepten. Wij omarmen die om zorg te dragen dat (jong) volwassenen met plezier blijven genieten van de sport en zichzelf niet (op jonge leeftijd) kapot trainen. De opzet is talent ontwikkeling ondersteunen ongeacht het uiteindelijk haalbare resultaat (amateur / sportklasse worden of toerfietser worden is ook een mooi resultaat)

Onze doelstelling is om onze leden te ondersteunen in hun sportieve prestaties ongeacht de behaalde sportieve resultaten. Oog voor eenieder !