Voeding & NatuSport

Wat je eet en wanneer je eet is van invloed zijn op je sportieve prestaties. Wielrennen is een duursport en voeding is daarom extra belangrijk om sportieve prestaties mogelijk te maken. Bij JvR de Batauwers besteden wij aandacht aan dit onderwerp waar en wanneer relevant. Daarnaast hebben wij een affiliatie met Natusport waarbij je met korting kunt kopen.

Voeding is iets persoonlijks. Wat de een prettig vindt is niet noodzakelijk iets voor een ander. Op internet is heel veel informatie te vinden over voeding bij het wielrennen waarbij diverse voedingssupplementen genoemd worden.

Wees voorzichtig en doe gedegen onderzoek alvorens supplementen te gebruiken aangezien voeding/vitamine supplementen middelen kunnen bevatten die op de dopinglijst staan !  Daarnaast kan te te veel Vitamine B6 serieuze gezondheidsproblemen  geven.

Als wielrenner ben je altijd zelf verantwoordelijk voor wat je eet !

Jeugd wielrennen

Bij het jeugd wielrennen (categorie 1 t/m 7) staat plezier hebben voorop en daarbij hoort geen specifiek voedingsadvies. Gezond eten volgens “de schijf van 5” moet volstaan. De kinderen zijn in de groei en moeten voldoende en gezond eten. De wedstrijden duren niet lang en er bestaan strikte regels mbt drinken en eten. Bij categorie 1 t/m 4 mag geen bidon mee in de wedstrijd. Vanaf categorie 5 mag een bidon mee maar is voeding tijdens de wedstrijd verboden.

Nieuwelingen junioren beloften

Vanaf de nieuwelingen worden de wedstrijdafstanden langer en vinden er langere duurtrainingen plaats. Het gebruik van dorstlessers zoals isotone dranken wordt belangrijker voor de langere wedstrijden.
In het et voorseizoen besteden we aandacht aan voeding in workshops. Hierbij laten we doorgaans gastsprekers informatie delen over voeding. Bijvoorbeeld over het belang van ver voor de inspanning eten en wat te eten of juist niet in verband met herstel behoeften. Ook de voeding voor het herstel wordt dan behandeld.

Senioren

Voor de senioren is het voeding onderwerp sterk afhankelijk van de beoogde sportieve prestaties. Ook voor senioren wordt voeding informatie gedeeld al naar gelang behoefte. Uiteraard zijn ook de senioren welkom bij de informatie sessies voor de nieuwelingen, junioren, beloften.

Natusport

Natusport is een van de bedrijven bedrijf dat sportvoeding en voedingssupplementen. JvR de Batauwers is een affiliatie samenwerking aangegaan met Natusport om leden in staat te stellen met 10% korting producten te kopen. En elke keer als dat gebeurd krijgt ook onze vereniging 10% over de totale verkoop prijs. Zo help jij jezelf en daarnaast de vereniging ook.

Om in aanmerking te komen voor deze korting,  bestel dan altijd via deze link bij Natusport op gebruik kortingscode jvrdebatauwers10 bij het bestellen op de Natusport website

Meer informatie over Natusport in onderstaand document

Meer informatie over Natusport en hun rol in de sport is te vinden in deze presentatie