We beginnen weer

We beginnen weer

Afgelopen dinsdag heeft premie Rutte aangekondigd dat er vanaf 29 april weer gesport mag worden door de jeugd tot en met 18 jaar. We zijn als vereniging heel blij dat in ieder geval de jongste weer mogen starten!

Na dit bericht hebben we niet stil gezeten. De trainers hebben (via Skype) overleg gehad hoe ze de trainingen willen invullen zodat aan de richtlijnen van de RIVM en de overheid wordt voldaan en hebben hun plan al klaar liggen om te starten. Dit zal via de app-groepen worden gecommuniceerd.

Voordat we echt aan de slag kunnen moet de Veiligheidsregio een nieuwe noodverordening vaststellen op basis van de nieuwe maatregelen van het kabinet. Het is onduidelijk wanneer deze noodverordening klaar is. Op dinsdag 28 April hopen we hier meer over te horen via de gemeente.

De trainers staan klaar om donderdag 30 april te starten voor de groep tot en met 12 jaar. Dit is echter afhankelijk van de genoemde noodverordening. De groep van 13 tot en met 18 jaar zal voorlopig op de woensdagavond gaan trainen om het aantal personen op de baan zo laag mogelijk te houden. We hopen met deze groep op 6 mei te starten.

Als bestuur werken we aan een protocol die de uitvoering vastlegt inclusief de samenwerking met de BMX vereniging de Weirijders en stichting WSC de Betuwe.

Wij hopen, ongetwijfeld net zoals jullie, dat de corona situatie spoedig zo verbetert dat we ook andere activiteiten mogen gaan uitvoeren. Tot 1 september zijn helaas alle evenementen in ieder geval geannuleerd en rest het solo fietsen.

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur van JvR de Batauwers