Sportief jeugd weekend 5&6 september

Sportief jeugd weekend 5&6 september

Het weekend van 5 en 6 september stond eindelijk weer eens bol van jeugd sportplezier. Op diverse plaatsen in het land namen jeugd renners deel aan diverse wedstrijden.

Bij de Midden Nederland Hans van den Hengel Competitie

Bij de Hans van den Hengel Midden Nederland Competitie te Veenendaal stonden veel van onze jeugdrenners aan de start.
In cat 1 stonden Florian, Mitch, Britt, Timo en Fedde aan de start. Florian wist beslag te leggen op de 1e plek. Mitch en de andere gingen ook super goed.
In cat 2 stonden Fleur, Ella, Jitske, Kasper en Lucas aan de start. Een race met verwarring in de één na laatste ronde. Kasper zou daar de dagwinnaar moeten zijn maar er werd besloten om deze categorie nog een race over 4 ronden te laten rijden. Fleur wist daar de sprint te winnen van Sara Pols en Ella maakt het podium compleet.
In cat 4. stonden Jens en Lucas aan de start. Voor Lucas zijn 1e wedstrijd. Beide heren reden goed mee in de laatste ronde moest Jens helaas het gras in.
In cat 5 hadden we Merijn en Lucas aan de start. Ze hadden samen een tactiek besproken en reden allebei heel goed. Merijn werd 3e.
In cat 7 stonden Luuk en Wouter aan de start. Ze deden veel kopwerk waarna Wouter 7 en Luuk 9e werd

Al met al hele mooie wedstrijden in Veenendaal gezien met heel veel JvR de Batauwer renners ?.
Komende zondag wordt de MNC te Tiel verreden op ons eigen parcours.

Bij de KNWU Klompenronde te Honselersdijk

Op zaterdag 5 september werd de Klompenronde in Honselersdijk gereden. Wielervereniging Westland Wil Vooruit had de organisatie in handen.
Aan de start van deze landelijke wedstrijd verschenen 2 jeugdleden van JvR de Batauwers. Jurre Bennink en Merijn van Lith. Voor beide heren was dit een eerste ervaring met een landelijke wegwedstrijd.
Met gepaste zenuwen kwamen ze op het prachtige parcours aan. Tot grote schrik was Jurre zijn schoenen vergeten, maar met man en macht werd er gezocht naar een paar leenschoenen en werden er trappers verwisseld. Waardoor hij gewoon mee kon starten. In de ochtend waren er bij het inrijden 2 renners gevallen. Waarbij de ambulance hulp moest verlenen. Hierdoor werden de wedstrijden ingekort en verviel de pauze waardoor het verkennen van het parcours maar erg kort was.
Als eerste was het de beurt aan Jurre. Na de verzetscontrole mocht hij een plekje bij de start gaan zoeken bij de andere mannen en dames van categorie 5. Hij reed met rugnummer 153 en moest 12 ronden rijden. De eerste bocht ging hij zonder problemen doorheen. En ook de helling na bocht 2 gingen hem goed af. Helaas had hij wat pech met zijn rem. Bijna zijn gehele koers reed hij met een aangelopen rem. Super knap hoe steady dat hij zijn koers wist te rijden.

In categorie 6 was het volle bak. Merijn reed met nummer 221 en mocht als 3e een plekje bij de start gaan zoeken. Er werd bij deze categorie gestreden om een plekje in het peloton. Daar had Merijn wel zin in. Hij kon mooi aansluiten. Demarreerde een aantal keren. Er waren helaas ook de nodige valpartijen bij deze categorie. Gelukkig had Merijn daar geen last van.
Hij kon na een wat gekke afdaling met scheefliggende stenen. Mee sprinten naar de finish. Merijn was zelf niet tevreden over de eindsprint, omdat hij iets te snel was gestart. Hij wist als 8e te eindigen en wist hierdoor terecht 1 van de 10 eindprijzen te verdienen! Jurre en Merijn hebben heerlijk gefietst en kijken uit naar meer wieleravontuur.