Oog voor Merijn van Lith

Oog voor Merijn van Lith

Wielrennen bij JvR de Batauwers is meer dan presteren en winnen (op niveau). Wij willen een vereniging zijn en blijven met oog voor eenieder ongeacht de behaalde prestaties. Daarom willen we graag onze leden en vrijwilligers zichtbaar maken middels het publiceren van een leden profiel….

Even voorstellen:
Mijn naam is Merijn van Lith
Ik woon in Meteren en ben 13 jaar oud.
Mijn hobby’s zijn BMX, wielrennen en veldrijden. Daarnaast speel ik graag op mijn playstation en chill ik graag met vrienden.
Wat ik zo leuk vind aan wielrennen is het harde rijden en dat je nooit weet wat er gaat gebeuren tijdens een wedstrijd.
Ik ben bij meerdere disciplines actief binnen de wielersport. Als 6- jarigen ben ik begonnen op de BMX-baan. Toen mijn zusje in 2018 begon met wielrennen, ben ik samen met haar gaan veldrijden. Door het Coronavirus ben ik ook de weg opgegaan. Solo overal heen fietsen. Toen we weer mochten trainen, ben ik bij JvR de Batauwers mee gaan trainen op de mooie wielrenbaan.

Wat wielrennen bij JvR de Batauwers zo leuk maakt is de gezelligheid. En dat jong en oud samen fietsen. Je leert van en met elkaar, zowel bij de training als bij de najaarscompetitie in de B-groep.

Mijn mooiste fiets herinneringen zijn de altijd regenachtige MNC wedstrijden op de Nedereindse Berg. Het NK Veldrijden 2020 Moergestel, mijn eerste grote wedstrijd, waar ik als laatste startte en naar een mooie plek in de middenmoot heb kunnen fietsen. De Klompenronde in Honselersdijk september 2020, mijn eerste landelijke wegwedstrijd. Het was een echte wedstrijd waar ik een plekje kon bemachtigen in het peloton, kon een paar keer demarreren en kon meesprinten naar de finish. Ik mocht de 8e prijs in ontvangst nemen.
Ik hoop nog vele mooie herinneringen te kunnen maken binnen de verschillende disciplines van de wielersport!

Als ik op een onbewoond eiland zou wonen neem ik de volgende drie dingen mee: wielrenfiets, genoeg te eten en mijn telefoon om o.a. Strava bij te kunnen werken