Oog voor Corne Castein

Oog voor Corne Castein

Wielrennen bij JvR de Batauwers is meer dan presteren en winnen (op niveau). Wij willen een vereniging zijn en blijven met oog voor eenieder ongeacht de behaalde prestaties. Daarom willen we graag onze leden en vrijwilligers zichtbaar maken middels het publiceren van een leden profiel….

Even voorstellen:
Mijn naam is Corné Castein
Ik woon in Renkum en ben 44 jaar oud.
Mijn hobby’s zijn wielrennen
Wat ik zo leuk vind aan wielrennen is de vrijheid die het geeft en je alles uit jezelf kan halen. Ook het spelletje van proberen weg te rijden en anderen laten afzien is ook geweldig. Al ben ik nu wel op een leeftijd dat meer andere mij laten afzien ?.  Ik fiets op de weg.
Wat wielrennen bij JvR de Batauwers zo leuk maakt is dat een hele hechte club is waar plezier voorop staat. Er wordt veel aandacht besteed aan jeugdopleiding maar ook voor renners als mij heeft de club voldoende mogelijkheden. Daarnaast is het clubparcours erg mooi om goed op te trainen.
Mijn mooiste fiets herinneringen zijn toch wel mijn overwinning in de Omloop van de Alblasserwaard wat nu de Arno Wallaard memorial is. Als kleine jongen van 15 jaar stond ik te vlaggen bij deze koers en keek ik met bewondering naar de zwoegende renners die voorbij kwamen. Als ik hier ook ooit eens zou fietsen en winnen dacht ik toen. In de editie van 1997 maakte ik mijn droom waar. Een wat recentere mooie herinnering is dat mijn zoon Florian voor het eerst op de racefiets zat en ik met hem een rondje kon fietsen.
Als ik op een onbewoond eiland zou wonen neem ik de volgende dingen mee. Mijn gezin, onze poes Tijgertje en veel eten en drinken om het lang vol te houden en genieten van elkaar en de rust.