NK Goud voor Florian in het veld

NK Goud voor Florian in het veld

Op een mooie koude dag in het Drentse Emmen werd onder een blauwe hemel lucht het Nederladjds Kampioenschap veldrijden voor de jeugd verreden. Het was een parcours waar al het moois van het veldrijden in terug te vinden was. Niet alleen een zandbak, een trap, en balkjes moesten overwonnen worden, De grote uitdaging was toch wel de heuvel die in een zig zag patroon tot wel 8 keer bedwongen moest. De natte ondergrond veranderde daar al snel in een dikke modder drek en er moest flink gelopen worden. Het was een mooi spektakel dat leuke wedstrijden gaf met veel plezier voor de deelnemers..

Florian Castein wist het veldrijden in zijn leeftijd categorie als beste te doen en hij werd overduidelijk Nederlands Kampioen. Bij meisjes 10 jaar wedstrijd was het podium voor Hannah Eeldert buiten zicht maar behaalde de 5e plek; Jasmijn Kreetz maakte haar eigen wedstrijd en werd 11e. In de 10 jarige jongens wedstrijd deden Nico Onink en Vos Beukers mee, Nico was recentelijk ziek geweest en voelde dat in de wedstrijd werd 19e. Voor Vos waren de koplopers te snel en hij werd 8e. Britt en Maud die in de meisjes categorie 11 jaar fietsen vonden hun plezier onderling, ploeterend door de zware modder . In de leeftijd categorie 6 stonden Merijn Brinksma, Lars Onink en Mads Eeldert samen aan de start. Na een goede start testte Mads tot twee keer de hardheid van de Drentse grond. Hij had even de hulp van de EHBO nodig en ging daarna weer verder met de wedstrijd, maar realiseerde al snel dat hij beter de wedstrijd kon stoppen. Daarmee viel een podium kandidaat uit de wedstrijd. Merijn en Lars hadden beide zo hun eigen mooie wedstrijd met de jongens om hun heen en knokte zicht naar een 14e en 29e plek.. De afsluitende renner van JvR de Batauwers was Lucas Blom die mocht starten tussen 51 andere renners. Vlak na de start verdwenen de snelste jongens uit beeld. In de groepen daarachter fietste Lucas handig door de modder waar andere moesten lopen; hij behaalde de 18e plek.

Het was een typische veldrijd wedstrijd waar techniek, conditie, en doorzettingsvermogen allemaal belangrijk waren. Vanuit plezier werden mooie prestaties bereikt. Op naar het wegseizoen van 2024

#prestatiesvanuitplezier #samenbeterworden #veldrijden #jvrdebatauwers