NK jeugd 2023

NK jeugd 2023


Zaterdag 10 juni is het NK voor de jeugd verreden in Oudorp – Alkmaar. Van onze vereniging waren 12 deelnemers aanwezig en deze leden (en hun ouders) zijn weer een mooie ervaring rijker.

In bijna iedere categorie waren onze renners vertegenwoordigd met soms hooggespannen verwachtingen, net als bij alle andere deelnemers.

Vanuit de club was er gezorgd voor een schaduwplek langs het parcours, en dat was wel nodig want het was erg warm.

We hebben mooie wedstrijden gezien waarin al onze renners hebben laten zien waarom ze op het NK stonden. Jasmijn, Hannah, Eefje, Vos en Lucas mochten zelfs naar het Medal Plaza voor een ereprijs.

En ook de andere renners hebben mooie resultaten laten zien. Mads die na kettingproblemen toch vol door bleef gaan, Kasper die nadat hij de kopgroep moest laten gaan samen met een maatje er een mooie koppeltijdrit van maakte. Maar ook bijvoorbeeld Jens die in zijn categorie mooi in de kop mee bleef draaien, goed in het pak verstopt en naar eigen zeggen nog nooit zo hard had gereden in een wedstrijd.

Er zijn te veel verhalen om ze hier allemaal op te noemen. Vanaf de schaduwplek was te zien dat iedereen dit jaar weer een mooie stap heeft gezet in haar of zijn ontwikkeling.