Mooie strijd om de Grote Prijs van de Betuwe

Mooie strijd om de Grote Prijs van de Betuwe

Op een aanvankelijk koude en winderige zondag werd in Tiel bij JvR de Batauwers mooie wielrenwedstrijden verreden om de Grote Prijs van de Betuwe. 270 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot met 17 jaar reden wedstrijden. De wind wind moest op kop getrotseerd worden naar de finishlijn wat voor zware omstandigheden zorgde.
Voor JvR de Batauwers startte in categorie 1 Lucas Blom die na bij te schakelen 10e werd. In Categorie 2 startte Carlijn van Lith die samen met een ander naar de finish reed en 13e werd, Misha Michielsen werd 16e. Bij categorie 3 startte Marissa van Putten die nipt de sprint verloor en 2e werd. In categorie 4 reed Merijn den Hertog heel goed met het peloton mee naar de eindsprint waarin hij 12e werd. Lucas van Dijk verreed zijn eerste landelijke wedstrijd en ontdekte het samenwerken met anderen en werd 23e. Antoine Quint en Mark van Kleef streden om de winst in de categorie 6 sprint waarbij Antoine 2e en Mark 4e werd.Bij de nieuwelingen werd een harde strijd gevoerd maar niemand kon weg komen. Noah van Putten werd 5e en Johan Dorussen 17e. De laatste wedstrijd was een combinatie van nieuwelingen meisjes en junior vrouwen waarin met grote snelheid gekoerst werd. In de sprint werd Lisa Dorussen 18e, Sylke Blei 24e, en Danielle Quint 41e

Mooie sportieve prestaties mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Elke woensdagavond vanaf 1900 uur worden er wedstrijden verreden in Tiel.