De corona premie is gewonnen

De corona premie is gewonnen

Met veel enthousiasme stonden renners aan de start van de nieuwelingen, junioren, dames/junioren dames wedstrijden. Van heinde en verre waren mensen afgereisd naar Tiel om te kunnen koersen. De nieuwelingen begonnen om 10:00 uur als eerste en al snel was duidelijk dat wielerzone renners met een missie naar Tiel waren gekomen. Ee kopgroep met 4 renners wist te ontsnappen waarvan 3 van wielerzone. Ondanks dappere pogingen van het peloton werden de koplopers niet terug gepakt.  Sterker nog, Een renner, Stef Koning wist het peloton op een ronde te rijden en wist met meer dan 1.5 meter afstand op de nummer 2 Maarten Hamminga te winnen en veroverde de 15 euro corona premie heel verdient.

Bij de Junioren was het eveneens direct koers en werd de wedstrijd vol geopend. Na wat schermutselingen ontstond een kopgroep van 5 renners met twee van wielerzone, een renner namens van Arkel, een namens De Jonge Renner, een van de Volharding,  Levi van Hoften van JvR de Batauwers zag dat deze ontsnapping kans van slagen had en wist in een halve ronde tijd de 100 meter voorsprong knap te overbruggen. Hij vond de aansluiting en gezamenlijk wist deze groep weg te blijven want alle grote ploegen hadden vertegenwoordiging in de kopgroep.  Mark van Groeneveld van wielerzone wist de sprint te winnen, maar had niet genoeg voorsprong om de corona premie te ontvangen.

Bij de dames / junioren dames wedstrijd namen maar liefst 5 deelnemers van JvR de Batauwers deel, waaronder Iris Hoog Antink die voor het eerst in 2 jaar weer deelneemt aan wedstrijden. Ondanks diverse pogingen van wielerzone renners en andere was het niet mogelijk een kopgroep te forceren. Mede door het sterk rijden van AnneMarie Pieterse die ronde na ronde aan kop van het peloton sleurde. Het draaide uit op een sprint die door Scarlett Souren van de bergklimmers werd gewonnen. Iris hoog Antink behaalde de 3e plek in de sprint. Ook in deze sprint waren de onderlinge verschillen klein en Scarlet wist de corona premie net niet te bemachtigen.

 


Ondanks dat we graag meer deelnemers aan de start hadden gezien was het een geslaagde dag. Veel renners hebben met plezier gekoerst en lieten weten het te waarderen dat we dit hadden georganiseerd.

Uitslagen hieronder. Impressie videos op ons Youtube kanaal