MaxiTEL Woensdagavond competitie

Zowel in het voorjaar als het (begin van het) najaar wordt op de woensdagavond wedstrijden verreden op ons parcours.  Meerdere snelheid groepen starten opdat dit uitermate geschikt is voor zowel mensen die starten met wedstrijd rijden, alsmede mensen die over veel snelheid beschikken, maar ook voor doorgewinterde wedstrijdrijders. Dit wordt mogelijk gemaakt door MaxiTEL !

 

 

Dus ben Jij iemand die zijn rondjes wil maken fietsend met en tegen anderen, dan is de woensdagavond competitie voor jou weggelegd.  Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het wedstrijd rijden en een mooie manier om andere met dezelfde passie te treffen. Elke woensdag avond vinden zo’n 60 mensen hun weg richting ons parcours, jij toch ook ! Een impressie van deze woensdagavond competitie is te vinden in dit nieuwsartikel.

Waar en wanneer ?

We hebben in 2023 TWEE  Competitie ronden ! De voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. Een klassement wordt bijgehouden door de jury.
de MaxiTEL Voorjaarscompetitie vond plaats op Woensdag 22 Maart en eindige op Woensdag 31 Mei (11 wedstrijden).
De MaxiTEL Najaarscompetitie zal starten op Woensdag 2 Augustus en eindigt op Woensdag 4 Oktober (10 wedstrijden)
De Voorjaarscompetitie 2024 zal starten op Woensdag 06 Maart 2024 en eindigt op woensdag  22 mei 2024 (13 wedstrijden)

Bij de eerste wedstrijd inschrijving van af 18:30 i.v.m transponder registratie/huur. Bij volgende wedstrijden inschrijving vanaf 1900 uur. Start wedstrijden is 19:30 uur

 

We rijden in 3 Categorieën.

1. “Op het Gemak” – Categorie C
Deze categorie is voor wie nog niet met de snellere renners mee kan of wil doen maar wel een wedstrijd wil rijden. De gemiddelde snelheid zal kunnen oplopen tot 35 km/uur. Dit betekent op de rechte stukken ongeveer een maximale snelheid van 37 km/u. Uit het verleden blijkt dat dit voor velen best te doen is. En als je het even niet meer bij kan houden, geen probleem. Bij de volgende ronde sluit je gewoon weer aan.  Er zijn altijd mensen die veel langzamer rijden in deze groep die in eigen groep samen fietsen dus laat dit geen belemmering voor deelname zijn.

2. Op Tempo – Categorie B
In deze categorie wordt tot ongeveer 41 km/uur gemiddeld gereden. Op de rechte stukken dus een stukje harden nog ongeveer een snelheid van 43/44 km/uur Dus best wel doortrappen. Aansluiten bij de langzamere rijders in eigen groep of een paar rondjes de snelste renners laten gaan om dan weer aan te sluiten is ook mogelijk.  Maar… zeker niet met de categorie A meerijden. Het is een wedstrijd immers. Deelname voor het klassement kan alleen bij gebruik van een mylaps chip/transponder (te huur bij ons)

3. Derrannnn – Categorie A
Dit zijn de klasbakken van de woensdagavond. Met een gemiddelde snelheid van 44 + km/u zijn dit de mannen en vrouwen die 46 + km/u op de rechte stukken met gemak halen. Das pas trappen ! Uiteraard wordt van deze klasbakken verwacht dat ze goed rekening (kunnen) houden me de snelheidsverschillen met de andere groepen en het dus veilig houden voor de andere deelnemers. Deelname voor het klassement kan alleen bij gebruik van een mylaps chip/transponder (te huur bij ons).

De Locatie is ons parcours uiteraard aan de Schaarsdijkweg te Tiel

Kosten

 • Voor leden van JvR de Batauwers in clubkleding (!) is deelname gratis.
 • Losse deelname a 3.50  euro per keer ter plekke te betalen. Pin is mogelijk !
 • Een lidmaatschap als recreant (geen KNWUwedstrijd licentie) is mogelijk waarmee deelname (in clubkleding) mogelijk is.
 • Om opgenomen te worden in de competitie uitslag is een Mylaps chip/transponder verplicht. Deze is te koop bij Mylaps OF te huur
  • voor 2 euro voor een enkele wedstrijd of
  • voor 15 euro per competitie ronde.
  • De borg voor de transponder is 50 euro

Deelname voorwaarden

 • Een goed functionerende wielrenfiets en gebruik van eigen helm. Schijfremmen zijn toegestaan.
 • Deelname op eigen risico. De geldende huisregels zijn van toepassing
 • Blijf rechts fietsen als je niet met de snellere renners mee kan !
 • Stayeren (aansluiten bij een renner of groep die je inhaalt) mag NIET !
  De renner uit een langzamere groep moet de stayeren situatie oplossen.
 • Snellere groepen die renners inhalen MOETEN zorgen dat ze langzamere renners NIET hinderen of in gevaar brengen. pas op in de bochten !
  Respect voor elkaar:  #prestatesvanuitplezier #alsfietsenalleennietmeergenoegis #jvrdebatauwers
 • Minimaal aantal wedstrijden moet verreden worden in een specifieke categorie om in een categorie Competitie uitslag te worden opgenomen
  Beste 8 uitslagen tellen bij voorjaar competitie en de beste 7 uitslagen bij de najaarscompetitie.
 • Bij het wisselen van wedstrijd categorie kunnen behaalde competitie punten niet meegenomen worden.
 • Deelname aan de competitie uitslag kan alleen bij gebruik van een Mylaps chip/transponder ! Voor huurkosten zien hierboven.
 • Iedereen is welkom !

Informatie / Communicatie / afgelastingen

Via de whatsapp groep “Woensdag JvR de Batauwers” wordt periodiek informatie gedeeld zoals start van competitie, en eventuele afgelastingen i.v.m. weersomstandigheden
Welkom tot de groep via https://chat.whatsapp.com/KqFEDtQpA5K7AeceOzGiHC 

 

Uitslagen en Standen

Op deze pagina staat de competitie stand, en daaronder de uitslagen van de wedstrijd. Voor gebruikers op telefoon / klein beeldscherm, even de telefoon draaien.

competitie stand:

 

De uitslagen
In de kolom met de datum van een wedstrijd wordt de behaalde plek weergegeven wat in de kolom ernaast een puntenaantal geeft. Plaats 6 is dan weergegeven als gedeeld.
Voor gebruikers op telefoon/ klein beeldscherm, even de telefoon draaien. OF klik op het “dubbel venster” icoontje om een full screen nieuw venster te krijgen

De Uitslagen per wedstrijd :