MaxiTEL Woensdagavond competitie

Op de woensdagavond in in het voorjaar en najaar worden wedstrijden verreden op ons parcours dankzij MaxiTEL Er wordt gestart in drie snelheids groepen. Geschikt voor mensen die net starten met wedstrijd rijden, voor mensen met snelheid in de benen, en voor de doorgewinterde wedstrijdrijders.

De MaxiTEL competitie wedstrijden zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met het wedstrijd rijden. Elke woensdag avond vinden zo’n 60 a 70 mensen hun weg richting ons parcours, jij toch ook ! Een impressie van deze woensdagavond competitie is te vinden in dit nieuwsartikel.

Waar en wanneer ?

We hebben TWEE  Competitie ronden ! De voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. Een klassement wordt bijgehouden door de jury.
De najaarscompetitie 2024 zal starten op Woensdag 31 juli 2024 en eindigt op woensdag  2 oktober 2024 (10 wedstrijden). Je mag ook separaat wedstrijdavonden deelnemen.

Op 31 juli is inschrijving vanaf 18:30 uur i.v.m transponder registratie/huur. Bij volgende wedstrijden inschrijving vanaf 19: 00 uur. Wedstrijden start 19:30 uur.


We rijden in 3 Categorieën.

1. “Op het Gemak” – Categorie C
Voor wie nog niet snelheid heeft maar wel een wedstrijd wil rijden. De gemiddelde snelheid zal oplopen tot 35 km/uur. Op de rechte stukken ongeveer maximale snelheid van 37 km/u. Uit het verleden blijkt dat dit voor velen best te doen is. Als je het even niet meer bij kan houden laat je het peloton gaan en sluit je een volgende ronde gewoon weer aan.  Er zijn altijd mensen die veel langzamer rijden in deze groep die in eigen groep samen fietsen dus laat dit geen belemmering voor deelname zijn.
De deelnemers die weten dat ze sneller fietsen dan deze snelheden worden dringend verzocht zich voor de B in te schrijven !!!!

2. Op Tempo – Categorie B
In deze categorie wordt tot ongeveer 41 km/uur gemiddeld gereden. Op de rechte stukken dus een stukje harder nog, ongeveer een snelheid van 43/44 km/uur Dus best wel doortrappen. Aansluiten bij de langzamere rijders in eigen groep of een paar rondjes de snelste renners laten gaan om dan weer aan te sluiten is ook mogelijk.  Maar… zeker niet met de categorie A meerijden. Het is een wedstrijd immers. Deelname voor het klassement kan alleen bij gebruik van een MyLaps chip/transponder (te huur bij ons)

3. Derrannnn – Categorie A
Dit zijn de klasbakken van de woensdagavond. Met een gemiddelde snelheid van 44 + km/u zijn dit de mannen en vrouwen die 46 + km/u op de rechte stukken met gemak halen. Da’s pas trappen! Uiteraard wordt van deze klasbakken verwacht dat ze goed rekening (kunnen) houden met de snelheidsverschillen met de andere groepen en het dus veilig houden voor de andere deelnemers. Deelname voor het klassement kan alleen bij gebruik van een MyLaps chip/transponder (te huur bij ons).

De Locatie is ons parcours uiteraard aan de Schaarsdijkweg te Tiel

Kosten

 • Voor leden van JvR de Batauwers in clubkleding (!) is deelname gratis.
 • Losse deelname à € 3.50  per keer ter plekke te betalen. Pin bij voorkeur!
 • Een lidmaatschap als recreant (geen KNWU wedstrijdlicentie) is mogelijk waarmee deelname (in clubkleding) mogelijk is.
 • Om opgenomen te worden in de competitie uitslag is een MyLaps chip/transponder verplicht. Deze is te koop bij MyLaps OF te huur bij ons
  • voor 2 euro voor een enkele wedstrijd of
  • voor 15 euro per competitie ronde.
  • De borg voor de transponder is 50 euro

Deelname voorwaarden

 • Een goed functionerende wielrenfiets en gebruik van eigen helm.
 • Deelname op eigen risico. De geldende huisregels zijn van toepassing.
 • Blijf rechts fietsen als je niet met de snellere renners mee kan!
 • Stayeren (aansluiten bij een renner of groep die je inhaalt) mag NIET!
  De renner uit een langzamere groep moet de stayeren situatie oplossen.
 • Snellere groepen die renners inhalen MOETEN zorgen dat ze langzamere renners NIET hinderen of in gevaar brengen. pas op in de bochten!
  Respect voor elkaar:  #prestatesvanuitplezier #samenbeterworden
 • Een minimaal aantal wedstrijden moeten verreden worden in een specifieke categorie om daar in de uitslag te worden opgenomen.
  Beste 9 uitslagen tellen bij voorjaar competitie.
 • Bij het wisselen van wedstrijdcategorie kunnen behaalde competitie punten niet meegenomen worden.
 • Deelname aan de competitie uitslag kan alleen bij gebruik van een MyLaps chip/transponder ! Voor huurkosten zie hierboven.
 • Iedereen is welkom !

Informatie / Communicatie / afgelastingen

Via de whatsapp groep “Woensdag JvR de Batauwers” wordt periodiek informatie gedeeld zoals start van competitie, en eventuele afgelastingen i.v.m. weersomstandigheden
Welkom tot de groep via https://chat.whatsapp.com/KqFEDtQpA5K7AeceOzGiHC 

 

Uitslagen en Standen

Op deze pagina staat de competitie stand, en daaronder de uitslagen van de wedstrijd. Voor gebruikers op telefoon / klein beeldscherm, probeer anders deze link