TEKST

Als fietsen alleen niet meer genoeg is, dan is JvR de Batauwers de club om eens bij te komen kijken. JvR de Batauwers is de wielervereniging uit de Wijde Betuwe regio en Maas en Waal regio vanwaar leden met plezier en op eigen niveau competitief met wielersport bezig zijn. Daarbij hebben zij aandacht voor een ieder en oog voor de persoon zoals die is (ongeacht behaalde prestaties). Zij stimuleren en helpen elkaar om het beste uit elkaar te halen. De club richt zich op het wegwielrennen (verlicht parcours) evenals het veldrijden.

De club heeft een lange geschiedenis, zowel in het jeugdwielrennen, de nieuwelingen en junioren als bij de senioren. Vanaf 7 jaar kun je beginnen bij de wielersport trainingen. Wedstrijden beginnen vanaf het jaar dat je 8 wordt. Het mooie aan wielrennen is dat je dit je hele leven lang kunt blijven doen, zolang je gezond blijft. En daar helpt wielrennen zeker aan mee! Of je nu op club-, regio- of landelijk niveau fiets, op de weg of in het veld, er zijn mogelijkheden genoeg voor fietsplezier. Dus als fietsen alleen niet meer genoeg is, kom dan eens kijken en fiets eens mee op een racefiets.

Aanbod

Sportief beidt JvR de Batauwers diverse mogelijkheden voor wegwielrennen en het veldrijden (cyclo cross), al bestaat de ambitie om ook mountainbike (MTB) aan te gaan bieden. Naast dat de club wedstrijdsport gericht is gaat het vooral om het bevorderen van sporttalent en het beleven van fietsplezier, zodat de sport leuk blijft. De training en begeleiding gaat uit van de Long Term Athlete Development concepten en kenmerkt zicht als volgt: Voor de jeugd geldt vooral plezier hebben, de nieuwelingen leren te trainen, wat de junioren betreft gaat het om te trainen om te presteren en bij de beloften staat het ontwikkelen richting de elite centraal. Doel blijft dat sportieve prestaties pas ontstaan als er plezier in de sport bestaat. Bij de ondersteuning geldt oog voor eenieder, ongeacht behaalde sportieve prestaties.

Sportief programma (zowel voor jongens als meisjes)

 • Jeugd
  De trainingen voor de jeugd zijn op het club parcours. De oudere jeugd rijdt ook – onder begeleiding van trainers – op de openbare weg. Gedurende het seizoen vindt doorgaans een ’trainingskamp’ plaats.
 • Nieuwelingen (m/v)
  In de winter en het voorjaar is er een gezamenlijke opbouw naar het wegseizoen en de midden Nederland voorjaarscompetitie. Daarbij is er ook een trainingsweekend in (vaak) Limburg. Clubtrainingen worden op dinsdag en donderdag verzorgd. In het najaar en de winter wordt het veldseizoen aangedaan. Wie daar niet in meedraait kan op het verlichte parcours op de weg blijven trainen. Vanuit het samenwerkingsverband met Metec TCK continental team uit Tiel krijgen de nieuwelingen ondersteuning m.b.t. informatie over trainen, voeding en fietsverzorging.
 • Junioren (m/v)
  Ook de junioren bouwen gezamenlijk op naar het wegseizoen en de midden Nederland voorjaarscompetitie en hebben een trainingsweek in (meestal) Limburg. Clubtrainingen worden op dinsdag en donderdag verzorgd. Wie daar niet in meedraait kan op het verlichte parcours op de weg blijven trainen. Daarnaast krijgen ook de junioren ondersteuning vanuit het Metec TCK continental team.
 • Beloften/Elite
  Om beloften en elite te ondersteunen in hun talentontwikkeling is JvR de Batauwers onderdeel van het Dutch Food Valley Cycling Team. Dit biedt de mogelijkheden voor een mooi sportief programma (in binnen- en buitenland) waarbij vooral ingezet wordt op de begeleiding.
 • Senioren
  De renners die niet wensen of kunnen doorstromen naar de semi-professionele niveaus vinden bij JvR de Batauwers volop mogelijkheden om te trainen en wedstrijdsport te beleven.
 • Vrouwen
  Ook voor vrouwen zijn bij JvR de Batauwers volop sportieve mogelijkheden. Afhankelijk van interesse separaat of met mannen gezamenlijk.